Προκειμένου να ανταποκριθεί και να προσαρμοστεί στις ανάγκες μιας εξαιρετικά ποικίλης και απαιτητικής αγοράς, η ZEP έχει θέσει ως κύριο στόχο της να ερευνά διαρκώς, ώστε να παράγει προϊόντα όλο και πιο λειτουργικά και συμβατά με το περιβάλλον, και επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα των προϊόντων με πιστοποίηση Ecolabel για πολλές από τις συνθέσεις της. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, για τον οποίο έχει αναπτύξει έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων με την εγγραφή στο NSF (National Science Foundation).

Η συνεχής μελέτη και ανάπτυξη νέων λύσεων με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, η αναζήτηση της μέγιστης αποτελεσματικότητας του κάθε προϊόντος, η προστασία και η ασφάλεια των χειριστών σε χώρους εργασίας αποτελούν προτεραιότητες της ZEP, πάντα με σεβασμό στους πιο αυστηρούς κανονισμούς.

Χάρη στις δεξιότητες των έμπειρων συνεργατών της, η ZEP καταφέρνει να ενώσει τη χημεία, την αποτελεσματικότητα και το ασφαλές περιβάλλον, μέσα από τις νέες τεχνολογίες, αναπτύσσοντας εναλλακτικά μέσα, για να πλαισιώσουν τα παραδοσιακά, επιτυγχάνοντας έτσι τη μέγιστη αποτελεσματικότητα

Ιστορία

1937
Ίδρυση

Το 1937, τρεις επιχειρηματίες, ο Mandle Zaban, ο William Eplan και ο Saul Powell ίδρυσαν τη Zep με όραμα να δημιουργήσουν αξία για τους πελάτες, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη συλλογή από κορυφαίας ποιότητας προϊόντα βιομηχανικού καθαρισμού και καθαρισμού σπιτιού, που παρέχονται με μοναδικές χημικές συνθέσεις, ανώτερη εξυπηρέτηση και απαράμιλλη τεχνική υποστήριξη

1962
Εξαγορά από τη NSI

Η Zep εξαγοράστηκε από την National Linen Service Inc. και αργότερα έγινε θυγατρική της National Service Industries Inc. ("NSI"), ενός διαφοροποιημένου βιομηχανικού ομίλου και όμιλων υπηρεσιών.

1968
Εξαγορά της Selig Chemical Industries

Η Zep εξαγόρασε τη Selig Chemical Industries, μια κίνηση που βοήθησε στην επέκταση του χαρτοφυλακίου χημικών της εταιρείας. Η Selig είχε χτίσει τη φήμη της ως «Άνθρωποι των λύσεων», παρέχοντας εξατομικευμένα προϊόντα καθαρισμού και προγράμματα στις βιομηχανικές και θεσμικές αγορές.

1969-1996
Διεθνής επέκταση

Οι επόμενες δεκαετίες εγκαινίασαν μια εποχή εγχώριας και διεθνούς επέκτασης για τη Zep, καθώς η εταιρεία αναπτύχθηκε οργανικά και μέσω εξαγοράς.

1997
Εξαγορά της Enforcer Products

Η Zep, ως μέρος της NSI, εξαγόρασε την Enforcer Products, Inc., κατασκευαστή προϊόντων για το σπίτι και τον κήπο, όπως εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, υδραυλικά και διαλύματα καθαρισμού. Ως αποτέλεσμα της εξαγοράς του Enforcer, η Zep επέκτεινε την παρουσία της στο κανάλι λιανικής με την ανάπτυξη της σειράς προϊόντων Zep Commercial.

2001
Acuity Brands

Η Zep, μαζί με την επιχείρηση εξοπλισμού φωτισμού της NSI, διασπάστηκαν από την National Service Industries σε μια νεοσύστατη οντότητα Acuity Brands, Inc.

2007
ZEP Inc

Η Zep εμφανίστηκε ως ανεξάρτητη, εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία με την επωνυμία Zep Inc. Ως ανεξάρτητη εταιρεία για άλλη μια φορά, η Zep επένδυσε στην ανάπτυξη της επιχείρησης και απέκτησε μάρκες παγκόσμιας κλάσης όπως Black Magic®, Blue Coral®, Country Vet®, De. Solv.It®, Enforcer®, Misty®, Mykal™, Niagara™, Original Bike Spirits®, Rexodan, Rain-X®, TimeMist®

2015
Ανάπτυξη

Η Zep Inc. έγινε ιδιωτική εταιρεία και τώρα διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς και στρατηγικούς πόρους για να υποστηρίξει μελλοντικές πρωτοβουλίες ανάπτυξης που περιλαμβάνουν επέκταση σε υπάρχουσες αγορές, ανάπτυξη νέων προϊόντων, νέες ευκαιρίες και εξαγορές στην αγορά.

2015
AFCO

Το 2017, η Zep συνήψε συμφωνία για την αγορά της AFCO, ενός κορυφαίου εξειδικευμένου παρόχου χημικών προϊόντων και ασφάλειας τροφίμων που εξυπηρετεί τη βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων και ποτών. Αυτός ο συνδυασμός συγκέντρωσε άκρως συμπληρωματικά χαρτοφυλάκια και οργανισμούς και έδωσε τη δυνατότητα στις δύο εταιρείες να επεκτείνουν τις προσφορές υπηρεσιών και την τεχνογνωσία τους στους πελάτες επεξεργασίας τροφίμων και ποτών τους και στις ευρύτερες αγορές που εξυπηρετούνται από την εταιρεία.

2020
ΕΛΛΑΔΑ

Καλωσορίζουμε την ZEP στην Ελλάδα και την Κύπρο, και με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε έναν πολύτιμο σύμμαχο στον αγώνα που δίνουμε για καινοτόμες, cost-effective και άρα παραγωγικές, κερδισμένες από το μέλλον, απαντήσεις στις καθημερινές προκλήσεις των επιχειρήσεων.

Οι αρχές μας, μιλούν για εμάς.

Η CLOUD NINE δημιουργήθηκε για να εκπληρώσει το όραμά μας για το αύριο. Για να γεννηθεί μέσα από την εμπειρία των λαμπρών συνεργατών της και να ανδρωθεί, για να επενδύσει στο μέλλον. Για να χαράξει δρόμο για την πρωτοπορία μέσα από τον ανταγωνισμό. Για να δώσει μια νέα ερμηνεία των αξιών εκείνων που έγιναν το κατώφλι της από την πρώτη στιγμή.

Μας καθοδηγεί η καινοτομία, εκεί όπου μας δείχνει η επιστήμη. Μας εμπνέει για να τολμήσουμε το όραμα, εκεί όπου αναζητεί η αλληλεγγύη. ∆ίνουμε ξεκάθαρες λύσεις στην καθημερινότητα μέσα από ιδέες νέας γενιάς που προσδιορίζουν την εξέλιξη. Συζητούμε τις συνεργασίες, όταν αναγνωρίζουμε ότι προάγεται η αποστολή μας. ∆οκιμάζουμε, μόνο όταν νιώθουμε την αξιοπιστία να μας καλύπτει. Υποστηρίζουμε, μόνο όταν καταλαβαίνουμε ότι αγγίξαμε την υψηλή αποτελεσματικότητα, τις εξαιρετικές επιδόσεις και τη δυνατή ικανότητα. Εκεί, δουλεύουμε.

Είμαστε συνεργάτες και στόχος μας, είναι η επιτυχία σου.